مکزیک یکی از کشورهای آمریکای شمالی است. جمعیت این کشور نزدیک به ۱۲۹ میلیون نفر و پایتخت آن مکزیکوسیتی میباشد.[۱] زبان اداری و کاربردی در مکزیک اسپانیایی است، اما این کشور هیچ زبان رسمی ندارد و ۶۲ زبان بومی سرخپوستی نیز به عنوان «زبانهای ملّی» در آن به رسمیت شناخته میشوند.
۲۱ درصد مردم مکزیک از تبار بومیان مکزیکی، ۲۵ درصد مستیزو (دورگه سفیدپوست و سرخپوست)، ۴۷ درصد سفیدپوست و بقیه آسیایی-مکزیکی و آفریقایی-مکزیکی هستند.[۲] مسیحیت دین اکثریت مردم این کشور است و حدود ۸۹ درصد مردم مکزیک مسیحی هستند. همچنین، نزدیک به ۱۱ درصد بیدین، و بقیه پیروان سایر ادیان میباشند.[۳]
عمده مسلمانان مکزیک، مهاجرانی از سوریه و لبنان بوده و علاوه بر آنها مهاجرانی از مصر، ایران و ترکیه نیز در این کشور سکونت دارند. درباره جمعیت مسلمانان مکزیک آمارهای مختلفی وجود دارد. دولت مکزیک آمار مسلمانان این کشور را حدود ۴ هزار نفر اعلام کرده است[۴]، اما مرکز تحقیقات پیو، شمار آنان را در سال ۲۰۱۰، حدود ۱۱۰ هزار نفر تخمین زده است. همچنین، این مرکز پیش بینی کرده است که جمعیت مسلمانان مکزیک تا سال ۲۰۳۰ میلادی،به ۱۲۶ هزار نفر میرسد.[۵] مرکز فرهنگی اسلامی مکزیک، شاخه صوفیه نوربخشیه جراحیه، مرکز اسلامی فاطمه فریها، مرکز اسلامی آمنه تسلیما و مرکز سلفی مکزیک، از جمله مراکز اسلامی در این کشور هستند.[۶] مانند جمعیت مسلمانان، در مورد شیعیان مکزیک نیز آمار دقیقی در اختیار نیست. برخی منابع تعداد آنها را کمتر از ۱۱۰۰ نفر ذکر کردهاند.[۷] مرکز رسول اکرم (ص) متعلّق به شیعیان این کشور است و دکتر کنارود ریاست آن را بر عهده دارد.[۸]
منابع:
[۱] «World Population Prospects – Population Division – United Nations». population.un.org. بایگانیشده از اصلی در ۱۶ اوت ۲۰۱۵. دریافتشده در ۲۰۲۰-۰۶-۱۰.
[۲]https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Mexico#Ethnic_groups
[۳] “Censo Población y Vivienda ۲۰۲۰”. www.inegi.org.mx. INEGI. Retrieved ۲۶ January ۲۰۲۱.
[۴]خبرگزاری مهر
[۵] مرکز تحقیقات پیو
[۶] عسکری، یاسر، اسلام در آمریکای لاتین، چالشها و فرصتهای پیش رو، پژوهشهای منطقهای سال سوم پاییز و زمستان ۱۳۹۰ شماره ۸، ص۷۶.
[۷]پورتال اهل بیت
[۸] دیدار دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با رییس مرکز شیعیان مکزیک