اتریش کشوری در مرکز اروپاست که در رشته کوههای آلپ شرقی قرار گرفته است. وین، پایتخت و بزرگترین شهر اتریش است. جمعیت این کشور نزدیک به ۹ میلیون نفر برآورد میشود. [۱] زبان رسمی اتریش آلمانی است و اقلیتی نیز به زبانهای کروات، اسلوونیایی و مجارستانی صحبت میکنند. [۲] از نظر قومیت، ۸۱ درصد مردم اتریش از نژاد اتریشی، ۶ درصد یوگوسلاو سابق، ۳ درصد آلمانی، ۲ درصد ترک و ۹ درصد نیز سایر قومیتها هستند. [۳] مسیحیان با ۶۹ درصد فراوانی جمعیتی، اکثریت جامعهی دینداران این کشور را به خود اختصاص دادهاند. بعد از آنها، بیدینها ۲۲ درصد و مسلمانان نزدیک به ۸ درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهند. [۴] اسلام برای اولین بار در سال ۱۹۱۲ میلادی در اتریش به رسمیت شناخته شده و در همین سالها اتحادیه فرهنگی اسلامی تشکیل گردید. در طول جنگ جهانی دوم نیز جامعه مسلمانان در این کشور تأسیس شد. همچنین، از سال ۱۹۶۴ میلادی به بعد، مسلمانان با تشکیل انجمن خدمات اجتماعی مسلمانان، فعالیتهای خود را گسترش دادند. آنها در سال ۱۹۷۰ میلادی موفق شدند جواز تأسیس جامعه مسلمانان را از دولت کسب کنند، و در نتیجه مذاهب چهارگانه اهلسنت، شیعه اثناعشری و زیدیه به رسمیت یافتند. امروزه حدود ۲۰۰ نمازخانه، مسجد و مجتمع اسلامی در اتریش وجود دارد.
آمارها دربارهی جمعیت شیعیان اتریش بسیار متفاوت است و تعداد آنها از ۷۰ تا ۱۰۰ هزار نفر و نیز کمتر از ۳۵۰۰ نفر ذکر شده است. [۵] با توجه به رسمیت داشتن تشیّع در اتریش، تعالیم شیعی در مرکز تربیت معلم مسلمانان این کشور تدریس میشود و حتی معلّمان اهلسنت نیز برای آشنایی با معارف اهل بیت (ع) در این درسها شرکت میکنند.
شیعیان در اتریش دارای تشکّلها و مراکز متعددی هستند از جمله دبستان اسلامی شیعیان، مرکز اسلامی امام علی(ع)، مسجد اهل بیت(ع) شیعیان ترک، و مرکز العصر شیعیان پاکستانی. در میان این مراکز، مجمع اهل بیت (ع) نمایندهی رسمی شیعیان این کشور محسوب میشود. [۶]
منابع:
[۱] https://fa.wikipedia.org/wiki/%DB%B۲%DB%B۰%DB%B۱%DB%B۹
[۲] “Austria”. Encyclopædia Britannica. ۳۱ May ۲۰۰۹. Archived from the original on ۱۹ April ۲۰۰۹. Retrieved ۳۱ May ۲۰۰۹.
[۳] “Kommission für Migrations und Integrationsforschung der Österreichischen Akademie der Wissenschaften” [Commission for Migration and Integration Research of the Austrian Academy of Sciences] (PDF). Statistik Austria. ۲۰۱۲. p. ۲۳. Archived (PDF) from the original on ۱۴ October ۲۰۱۷. Retrieved ۱۷ July ۲۰۱۲.
[۴] “Central Intelligence Agency”. The World Factbook. Central Intelligence Agency. ۷ February ۲۰۲۰. Retrieved ۲۳ February ۲۰۲۰.
[۵] آمار شیعیان اتریش
[۶] https://fa.wikishia.net/view/%D۸%A۷%D۸%AA%D۸%B۱%DB%۸C%D۸%B۴