مرکز اسلامی باب العلم

Baab Ul Ilm Centre
166 Shadwell Ln, Leeds LS17 8AD, United Kingdom
+441132949910
07871000033

مرکز اسلامی «باب العلم» مسجدی در شهر لیدز، واقع در ناحیه یورکشایر و هابر انگلستان می‌باشد.  این مرکز خیریه محل فعالیت شیعیان به ویژه مسلمانان آفریقایی‌تبار در انگلستان است.

تاریخچه تشکیل جماعت شیعیان اثنی عشری لیدز

جماعت شیعیان اثنی عشری لیدز در سال ۱۹۷۳ شکل گرفت. در آن سال‌ها مهاجرت مسلمانان از آفریقا به غرب به صورت گسترده‌ای انجام می‌شد و تعدادی از خانواده‌های مسلمانان شیعه اثنی عشری خوجه نیز از  شرق آفریقا به انگلستان از جمله شهر لیدز سفر کردند.

در سال ۱۹۷۴ این جماعت رسما آیین‌ نامه‌ای را به تصویب رسانده و «جاوید نقوی» را به عنوان رئیس این جامعه منصوب کرد. در سال ۱۹۷۹ با موافقت اعضای برجسته جامعه، جماعت اسلامی شهر لیدز به شکل رسمی تولد و استقرار پیدا کرد.

در ۲۸ آوریل ۱۹۸۰ مرکزی را در یکی از خیابان‌های شهر لیدز خریداری کرده و آنجا را به حسینیه شیعیان تبدیل کرد. به این ترتیب اعضای مرکز مکانی را پیدا کردند تا مجالس‌شان را در آن برگزار کنند. در همان‌ سال‌ها نیز این مرکز به عضویت  «فدراسیون جهانی جماعات شیعه خوجه اثناعشری» درآمد.

در اکتبر ۱۹۸۱ حجت الاسلام خالد عباس رضوی امام جماعت تمام وقت این مرکز شده و از آن پس برنامه‌های اسلامی از جمله مجالس جشن و عزاداری، نماز‌های جمعه و کلاس‌های درس کودکان به طور دائمی در این مرکز برگزار می‌شدند.

جماعت شیعیان لیدز چندین بار ساختمان محل تجمع خود را تغییر داده‌اند تا اینکه در ۴ جولای سال ۲۰۰۴ موفق به راه اندازی مرکز اسلامی «باب العلم» یا «دروازه‌ای رو به دانش» شدند که در حال حاضر فعالیت‌های چندمنظوره به هدف تامین نیازهای مذهبی، آموزشی و اجتماعی مسلمانان در یک محیط سالم و اسلامی را عهده دار است. مسلمانان این مرکز اهداف و ارزش‌هایشان را بر پایه آموزه‌های اهل بیت بنا نهاده شده‌اند. در ۱۰ سال گذشته پیشرفت‌های متعددی در رسیدن به چشم انداز بلندمدت جماعت اسلامی شهر لیدز انجام شده است.

سایت مرکز باب العلم اهداف اجتماع شیعیان اثنی عشری لیدز را اینگونه توصیف کرده است:

ایجاد یک محیط مناسب با استفاده از زیرساختهای فعلی به منظور تسهیل در آموزش مذهبی، آموزشی، اجتماعی، معنوی و فکری اعضای جامعه، به ویژه جوانان و در نتیجه قدرت بخشیدن به آن‌ها برای رویارویی مستقل و دسته جمعی با شرایط اجتماعی-سیاسی موجود در جامعه کنونی قلب، با پایبندی به اصول دینی شیعیان اثنی عشری می‌باشد.[۱]

 

When the Leeds Jamaat was formed in 1973 the world was a different place. Emigration to the West was on the rise and our community was in the infancy of forming its structures. In this environment, a handful of families who had migrated from East Africa amalgamated and conceived the vision of forming the Khoja Shia Ithna-Asheri Muslim Community (KSIMC) of Leeds. In 1979, the community leaders gave their assent to formally constitute the Jamaat resulting in the birth and establishment of the KSIMC of Leeds.

Over the past 10 years, several developments instigated by the Jamaat’s long term vision led in 2004 to the opening of the Baab-ul-Ilm Centre (Gateway to Knowledge), which now accommodates a multi- purpose centre catering for religious, educational and social needs within a wholesome Islamic environment.

Today, the world is again a different place. Our community is stronger in some areas whilst developing and emerging in others. Given that our values, based on the teachings of Ahlulbayt (AS) are constant, how do we best address our challenges in this fast changing, modern world to ensure that the Jamaat continues to serve the future generations of this united community? Over the years since the Jamaat’s inception this vision has been revisited many times by the leadership who were forever cognisant of the needs of the community and steering the Jamaat accordingly. By 2004, the grassroots had a formal opportunity to influence the direction of Jamaat by airing their aspirations of what should be the mission of the Leeds Jamaat in this rapidly changing environment, which were collated and articulated in the following mission statement.

“Creating an appropriate environment by utilizing the current infrastructure to facilitate the religious, educational, social, spiritual and intellectual enhancement of the community members, in particular the youth, thereby, empowering them to respond, both independently and collectively, to the socio-political status quo within which they reside, pursuant to the tenets of the Shia Ithna-Asheri faith of Islam.”

Thus, it has been legacy of our leaders, past and present, that the message of “amr-bil-maruf” (enjoining in good) and “nayhi-anil munkar” (forbidding evil) is inculcated into our community. Whilst this purpose has not changed, amending and clarifying the Jamaat’s vision and mission only serves to meet the challenges and demands of the future and provide our greatest asset, our people, with the knowledge, Islamic skills and tools to face a complex and challenging future with enthusiasm and confidence.[۲]

[۱]. https://hawzahnews.com/x5wq3

[۲]. https://baabulilm.co.uk/about-us/

سلب مسئولیت

  • اطلاعات ارائه‌شده در مطالب این وب‌سایت توسط تیم تحریریه وبسایت اطلس شیعه و به فراخور نیازسنجی صورت گرفته و اهداف مؤسسه گردآوری شده است.
  • تحریریه اطلس شیعه به علت حساسیت بعضی از موضوعات ارائه شده، همواره در تلاش بوده است که محتوایی دقیق و صحیح منتشر کند؛ با این حال هیچ‌گاه توصیه‌ نمی‌کند که در موارد حساس و تصمیم گیری های مهم از اطلاعات موجود در مقالات سایت استفاده شود و در تمامی موارد،‌ در درجه اول کاربران را به مشورت با متخصصان و تماس مستقیم با مؤسسه توصیه می‌کنیم.
  • تیم اطلس شیعه به‌هیچ عنوان مسئولیت مطالب و توصیه‌های نقل شده در مطالب را بر عهده نمی‌گیرد و مسئولیت این مطالب و توصیه‌ها با گوینده اصلی خواهد بود.
  • در نهایت وب‌سایت اطلس شیعه مسئولیت هرگونه استفاده از مطالب موجود در این وب‌سایت یا هر اقدامی که با تکیه بر مطالب این سایت صورت گرفته و منجر به ایجاد مشکلی برای کاربران شده است را از خود سلب می‌کند.
  • علی‌رغم سلب مسئولیت اطلس شیعه از استفاده از مطالب وب‌سایت،‌ تیم تحریریه ما همیشه صحت و دقت هر محتوایی را قبل از انتشار بررسی می‌کند و درصورت لزوم،‌ مقالات خود را در بازه‌های زمانی مختلف به‌روزرسانی می‌کند. با این حال لازم است کاربران قبل از اتخاذ تصمیم بر اساس مقالات وبسایت و یا بکارگیری توصیه های نقل شده در این مقالات، ضمن تأمل، اقدام به مشورت با متخصصین اطلس شیعه نموده و سپس‌ اقدام نمایند.
  • وب‌سایت اطلس شیعه گاها در نگارش مقالات خود به وب‌سایت‌های مختلفی لینک داده است که این امر صرفا جهت ذکر منبع یا ارجاع دادن به صفحه‌ای دیگر (برای اطلاعات بیشتر و…) می‌باشد. وجود لینک یک وبسایت دیگر در اینجا به معنای تایید استفاده از مطالب، خدمات و محصولات این وب‌سایت‌ها توسط اطلس شیعه نیست و مسئولیت استفاده از این مطالب/خدمات/محصولات برعهده کاربر و سایت ارائه‌دهنده محتوا/خدمت/محصول است.
  • وب‌سایت اطلس شیعه برای آشنایی کاربران با محصولات فرهنگی و بهره‌بردن از محتوای محصولات فرهنگی-هنری برتر دنیا، گاها به معرفی کتب، مقالات، مجلات، فیلم‌های مستند و سایر محصولات چندرسانه ای خواهد نمود. فرآیند ایده‌یابی و آماده‌سازی این گروه از محتوا همواره در چهارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران انجام شده‌است. سپاسگزار خواهیم بود اگر مغایرت احتمالی محتوا با قوانین و یا مشکلات دیگر در صحت و دقت محتوا را به ما گزارش کنید تا فورا اصلاح شود.
  • وبسایت اطلس شیعه در فرایند پیش‌برد پروژه‌ها، گاها به معرفی شخصیت‌های حقیقی و حقوقی خواهد پرداخت. در این گروه از محتوا همواره تلاش تحریریه اطلس شیعه بر صحت سنجی اطلاعات، ارائه محتوای منصفانه و دوری از جانب‌داری و رفتارهای اقلیت ستیز بوده است. با این حال دریافت نظرات و انتقادات شما در این خصوص مزید امتنان است. در صورتی که تصور می‌کنید مطالب ارائه شده نسبت به یک شخصیت حقیقی یا حقوقی دور از واقع است، حتما مراتب را به ما گزارش دهید تا اقدام مقتضی صورت پذیرد. تیم تحریریه ما همواره پذیرای دیدگاه‌های تازه خواهد بود.
  • اطلاعات مکانی و جغرافیایی ارائه شده در وبسایت اطلس شیعی صرفا تقریبی و بر اساس اطلاعات موجود در فضای وب جمع‌آوری شده است و در صورت استفاده از این اطلاعات جهت مسیریابی و ارسال مرسولات، اطلس شیعه مسئولیت خسارات احتمالی را به عهده نخواهد گرفت.

سیاست حفظ حریم شخصی

وب‌سایت اطلس شیعه طبق قوانین جرایم رایانه‌ای متعهد می‌شود که اطلاعات کاربران را با تمام امکاناتی که در اختیار دارد محافظت کند و به هیچ‌عنوان این اطلاعات را در اختیار سازمان‌ها و مراکز دیگر به منظور تبلیغات یا خدمات دیگر ارائه ندهد.
همچنین ما این امکان را در اختیار کاربران قرار داده‌ایم تا کاربران در صورت عضویت در سایت اطلس شیعه بتوانند، اطلاعات خود را ویرایش کنند یا در صورت درخواست برای حذف کاربری خود با ارسال درخواست به تیم پشتیبان این امکان برای آنها فراهم گردد.

ما چه اطلاعاتی را از کاربران جمع‌آوری می‌کنیم و چرا ؟
هنگام ورود شما به سایت اطلاعاتی همچون دفعات بازدید شما از سایت، مدت زمان حضور شما در سایت، نسخه مرورگر، دستگاهی که با آن سایت را مشاهده می‌کنید، منطقه جغرافیایی شما و اطلاعات فنی دیگر که جهت بهینه‌سازی و بررسی ترافیک سایت به ما کمک خواهد کرد. این اطلاعات به هیچ عنوان به سازمان‌های ثالث فروخته نخواهد شد و فقط جهت بهبود سایت اطلس شیعه استفاده خواهد شد.
وقتی بازدیدکنندگان نظری در سایت ارسال می‌کنند، ما داده‌هایی که از کاربر هنگام نظر به جا مانده را جمع‌آوری می‌کنیم، مثل آدرس ایمیل، آدرس IP (نشانی پروتکل اینترنت)، زمان ارسال نظر و همچنین اگر آدرس ایمیل شما در سرویس که Gravatar ارائه می‌دهد ذخیره شده باشد، بعد از تائید نظر شما، تصویر کاربری شما در این سایت به نمایش در خواهد آمد.
اگر تصویری را در یکی از سرویس‌های ارائه شده در سایت اطلس شیعه قرار می‌دهید باید توجه کنید که این تصویر حاوی داده‌هایی درباره‌ی موقعیت مکانی مشخص (EXIF GPS) نباشد. بازدیدکنندگان دیگر می‌توانند بعد از ذخیره سازی تصویر موقعیت مکانی این تصاویر را استخراج کنند.

کوکی‌ها
بعد از به اشتراک گذاشتن نظر در وبسایت، شما می توانید تصمیم بگیرید که نام، نشانی ایمیل و وبسایت‌تان در کوکی ذخیره بشود یا خیر. در این زمینه حق انتخاب دارید اما در صورت پذیرش ذخیره‌ی اطلاعات در کوکی، در مراجعات بعدی خود به وبسایت برای اشتراک‌گذاری نظرات، نیاز به پُر کردن فرم اطلاعات نام‌برده نخواهید داشت. ماندگاری کوکی‌ها در وبسایت به مدت 1 سال است.
اگر در وبسایت دارای حساب کاربری باشید و با آن به وب وارد بشوید، ما اقدام به تنظیم کوکی موقت برای شما می‌کنیم تا مشخص شود که مرورگر شما پذیرای کوکی‌ها هست یا خیر. این کوکی شامل هیچ داده‌ی شخصی و خصوصی نیست و با بستن مرورگرتان متوقف می‌شود.
بعد از اینکه به حساب کاربری خود در وبسایت وارد می‌شوید، چندین کوکی برای ذخیره‌ی اطلاعات ورودتان و انتخاب‌هایی که در صفحه‌ی وبسایت صورت داده‌اید، نصب و تنظیم می‌شوند. کوکی‌های ورودی به مدت 7 روز فعال هستند و اطلاعات انتخاب صفحاتی که داشته‌اید نیز در طول 1 سال در دسترس قرار خواهند داشت. اگر گزینه «من را به خاطر بسپار» را انتخاب کنید، در طول 2 هفته آینده، ورود شما بدون نیاز به وارد کردن مجدد نام کاربری و کلمه عبور خواهد بود. در صورتی که از حساب کاربری خود خارج بشوید، کوکی‌های ورود از بین می‌روند.
وب‌سایت اطلس شیعه از این کوکی‌ها تنها به منظور ایجاد تجربه کاربری بهتر برای بازدیدکنندگان خود استفاده می‌کند و هیچ‌گونه استفاده تبلیغاتی از این کوکی‌ها در نظر گرفته نخواهد شد.

تا چه مدت اطلاعات شما را نگهداری می‌کنیم ؟
اگر در وبسایت ما نظر خود را به اشتراک بگذارید، نظر و داده‌های متای آن به مدت نامحدود نگهداری و ذخیره خواهد شد. در این صورت امکان پیگیری نظرات به‌صورت خودکار مقدور می‌شود و نیازی به نگه داشتن نظراتِ در انتظار بررسی نخواهد بود.
کاربرانی که در وبسایت ما ثبت‌نام می‌کنند، اطلاعات کاربری‌شان نیز حفظ و ذخیره می‌شود. تمام کاربران می‌توانند اطلاعات خود را مشاهده کنند، آنها را ویرایش کنند یا اطلاعات شخصی خود را هر وقت که مایل باشند، پاک کنند. (فقط امکان تغییر نام کاربری وجود ندارد). مدیران وبسایت نیز می‌توانند این اطلاعات را رؤیت و ویرایش کنند.
دیدگاه‌های بازدیدکننده ممکن است از طریق یک سرویس تشخیص هرزنامه خودکار بررسی شوند.

حقوق شما در رابطه با داده‌های خود چیست؟
اگر در این وبسایت، صاحب حساب کاربری باشید، یا نظری به اشتراک بگذارید، حق درخواست فایل داده‌های شخصی خود – یعنی داده‌هایی که ما از شما دریافت و نگهداری کرده‌ایم- را دارید. این داده‌ها شامل هر چیزی است که در وبسایت بر جای گذاشته‌اید. ضمنا حق درخواست برای پاک کردن تمام داده‌های شخصی‌تان نیز کاملا محفوظ است. البته این داده‌ها مواردی را که برای اهداف مدیریتی، قانونی و امنیتی در اختیار داریم، شامل نمی‌شود.

تغییرات در سیاست حفظ حریم خصوصی کاربران
باتوجه به اینکه تغییرات در این برگه بسیار کم است، اما امکان دارد باتوجه به تغییرات در سایت این دسترسی‌ها تغییر بکند و ما ناچار به اعمال تغییرات جدید باشیم که در این صفحه تمام آنها افزوده خواهند شد و استفاده شما از این وب‌سایت به منزله پذیرش این قوانین است. در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهام درباره موارد بالا می‌توانید آنها را به اطلاع ما برسانید تا پاسخ تمام پرسش‌های شما ارسال گردد.